חידוש רישוי שנתי של מוצר "פרנואיד ADR" מתוצרת "אקרוניס" (לשעבר "ניוטרון") לאיתור וחסימת אנומליות במערכות הפעלה

לפי תקנה: 3(18)

שם ספק: חברת אינטנסיטי גלובל

תאריך ההחלטה: 13.07.2021

נימוקים:אוניברסיטת חיפה משתמשת בפתרון ארכיטקטורת אבטחת מידע מבוזרת, משולבת SIEM SOC ומבוססת מערכת "פרנואיד" מתוצרת ניוטרון ("המערכת" ו/או "הפתרון").המערכת משווקת על ידי חברת אינטנסטי גלובל בע"מ שהינה הספק הבלעדי של המערכת באקדמיה.במשך כ-3 שנים, השקיעה האוניברסיטה משאבים וכוח אדם רב לצורך הטמעת המערכת באלפי עמדות הקצה ביחידות האוניברסיטה, בפקולטות, במחשבי החוקרים וכן, בשרתי הארגון המריצים מערכת הפעלה מתוצרת MICROSOFT, והכל בשילוב עם מערך האנטי וירוס המותקן באותן עמדות. הואיל ומדובר במערכת "לומדת", תהליך ההטמעה למניעת תופעות False Positive היה מורכב, איטי וממושך. הפתרון יושם על בסיס ארכיטקטורה אבטחתית ייחודית המאפשרת עצמאות ניהולית אקדמית לצוותי המחשוב בפקולטות, באופן שבו הם יכולים לשלוט על מערך ההגנה בפקולטה ולהגיב במהירות לאירועי אבטחת מידע כמו גם לאירועי False Positive והכל, מבלי לפגוע במערך הבקרה המרכזי.